Som om skorna hade räckt..

Hej på er! Ledsen att min bloggning uteblev igårkväll, men det lyckades bli tillräckligt mycket försent ändå. 
Igår jobbade jag 8-14 (blev erbjuden att sluta efter lunch pga få barn, men ville stanna kvar och tjäna cash) och satte mig sedan i bilen ihop med mamma o pappa och åkte till Börjes. 
 
Blev lite av en storshopp denna gången, köpte flugspray, förstahjälpenspray, 4ess' hästsalva, ridbyxor, dekaler till transporten och en sadelbock att ha i transporten. Det jag blev mest nöjd över var nog ridbyxorna, de var så jäkla snygga med massa broderier på fickorna och silikongrepp vid knäna. Betalade lite mindre än 600kr för dem och kollade upp vad de kostar på andra ställen bara för att se om det var någon skillnad. Det var det. På de andra ställena kostade exakt samma modell & märke av ridbyxorna 1200kr.. Blev rätt nöjd då :)
 
När vi kände oss nöjda käkade vi varsen räkmacka (självklart) och körde sen hem och fikade hos mormor. Fastnade i soffan när vi sen kommit hem igen och kom inte ut för att mocka förrän halv åtta. Halv tio kom jag in igen och hade då inte mockat en endaste bajs. Anledningen var att Lallie har antagligen lyckats klia sönder sig på höger sida av bogen.. Fick helt enkelt rengöra det och inviga både förstahjälpensprayen och 4ess salvan på detta. Googlade också i panik, men som vanligt kommer man bara fram till att hästen är döende.. Såg iallafall inga djur eller liknande och han hade inte feber eller var allmänpåverkad, så tror inte det är något farligt, men synd om honom ifall det kliar så jävligt. Tur att sprayen dämpar klådan iaf. 
 
Nu imorse gjorde jag om samma process en gång till på de kala fläckarna och upptäckte då att han bara verkar ha kli mitt på fläckarna. Det är ju inte så konstigt, man vet ju själv hur det kan va när man får ett myggbett och kliar på det så mycket att det går sönder och att det sen börjar klia ÄNNU mer! 
 
Ett tag innan kliade han sig mycket i manen av någon anledning, på högersidan (där även såren är). Så jag tror att han kliat sig frenetiskt där och då samtidigt kliat sig på bogen och skavt upp dessa sår/fläckar. Sen när det blev lite sönder i huden av allt kliande så tror jag att han fick kli där iställlet. Igår hade han inte (iallafall vad jag kunde se genom att försöka få en reaktion när jag kliade honom) kli i manen, utan istället på fläckarna, så tror bara att det blivit lite av en ond cirkel. Men vet som sagt inte. Är det svamp så ska sprayen faktiskt hjälpa mot det med, så vi får väl avvakta och se. Han hade inte symptomen för regnskållor och såren ser absolut inte ut som ringorm (vilket sprayen också hjälper mot) så hoppas att vi iaf slipper det..
 
Nu ska jag strax iväg och jobba 8-14 igen, sen hem och baka till barnen och kollegorna eftersom det är min sista dag imorgon. Måste städa & fixa i stallet med, det ser förjävligt ut.. 
 
Vi hörs sen! 
 
Kram E