Riktig bonde!

Godkväll på er! Min bloggning uteblev igår dels för att jag var alldeles för trött/sjuk (har varken orkat rida igår eller idag) och dels för att vi hade strömavbrott hela kvällen.. Lamporna slocknade vid halv nio och sen fick vi tillbaka strömmen lagom till att vi skulle göra oss iordning, sen slockande det igen. Tändes igen innan vi hunnit somna och sen hade det tydligen varit ett under natten också? Det blåste liksom ingenting och va frid o fröjd..
 
Menmen, imorse hade jag ambitionen att stiga upp vid 8 för att hinna plugga, rida, städa och greja innan jag skulle hjälpa Adde med att röja i ladan där det som ska in i nya verkstan ska stå tills den är klar. Jag kan ju säga att jag inte följde mina planer, utan pallrade mig upp och åt frukost vid halv tio. Hästarna fick gå utan flugskydd idag, tror de va rätt nöjda med det. Förresten så verkar det som om Lallie fått tillbaka lite krustor runt karleden.. (vet inte om jag berättat om det innan, men han har haft det lite till och från. Trodde det va för mineralpelletsen först, men det har fortsatt även efter att jag slutat med den. Så nu har jag dragit ner på deras godisintag för att se om det hjälper.. Annars kan det ju typ va skabb och det vill man verkligen inte..) Han verkar inte berörd av de, men tycker jag är dryg som pillar på hans ben heela tiden. Så idag lät jag de vara, pillade loss de krustorna som var lösa men sen fick det vara. 
 
Iallafall, när vi ätit gav vi oss iväg till gamla verkstan och plockade ihop lite grejer, körde till gården och började skyffla ut en gigantisk gammal halmbal som legat där i tiotals år. Tog ett tag kan man säga, närmre bestämt två timmar och hjälp av traktorn att få ut den. Och idag körde jag traktor för första gången i mitt liv. Tror därför jag kan legitimeras som redig bonde nu. Var rätt krångligt eftersom man har två spakar att dra i och att pedalerna var så tröga att jag fick stå på de för att få ner dem. Vi blev klara med allt vid typ halv tre och körde då till Nävragöl där vi blev bjudna på middag av svärmor. Varmrökt lax, kokt potatis och romsås. Det va väldigt gott!
 
När jag och Adde kommit hem satte jag mig och pluggade. Ligger fortfarande lite efter, men inte så fruktansvärt mycket som innan. Fick SUPERDUPER ont i magen, det va så illa att jag inte kunde sitta upp utan att jag fick tunnelseende och tappade hörseln... Tog någon timme och x antal toabesök innan jag (fortfarande öm i magen) kunde gå ut till hästarna. Har fått ge de lite hö på kvällarna igår och idag eftersom de egentligen ska gå där nere i hagen, men pappa hade sett ett ställe där tråden höll på att ge sig, så de får stå i övre hagen tills det är fixat.
 
Nu har jag precis slutat plugga för kvällen och Adde har gått och lagt sig, så ska joina honom strax. Imorgon ska vi in till stan. Jag ska shoppa kläder till mig och Adde ska köpa present till pappa. Sen ska vi ta Mc Donalds med oss hem som lunch. Efter det ska jag rida (pga Lallie har vilat hela veckan än så länge) och plugga. Måste läsa om halka i körkortsteorin. Har ju halkan på tisdag!
 
Godnatt på er nu!
Såhär söt var Tiffany imorse. Har lyckats få över hennes man på ena sidan, så nu ser hon verkligen ut som Winnie i V75 reklamen. Tycker om henne så mycket♥
 
Kram E